پایان نامه فرزندخواندگي:-مـادرخوانده شدن دختران مجرد

مـادرخوانده شدن دختران مجرد
براساس آمارهای سازمان بهزیستی درحال حاضر فقط 18 درصد کودکان بی سرپرست تحت پوشش این سازمان شرایط واگذاری به خانواده ها را دارند در حالی که در صورت تصویب قانون جدید شرایط واگذاری 50 درصد کودکان فراهم میشود.
در حال حاضر 9 هزار و 500 کودک در مراکز و خانه های کودک تحت پوشش سازمان بهزیستی نگهداری ميشوند که در شرایط فعلی فقط 18 درصد کودکان شرایط داشتن سرپرست دائم و فرزند خوانده شدن را دارند.
۳۸ سال از زمانی که قانون قبلی فرزندخواندگی تصویب شده، گذشته است و با وجود این قانون خانوادههایی که تمایل به قبول سرپرستی یک کودک را دارند، باید از هفتخوان رستم میگذشتند. متاهل بودن و بچهدار نشدن در صورت گذشتن ۵ سال از زندگی مشترک، تنها بخشی از شروطی است که به تمام داوطلبان اجازه فرزنددار شدن را نمیدهد. علاوه بر آن، پیش از این زنان مجرد تنها میتوانستند بهعنوان حامی، هزینههای پرورش کودکان را تقبل کنند و با گرفتن یک شماره حساب از بهزیستی، هزینه زندگی و تحصیلات آنها را بپردازند؛ اما در ماههای اخیر بر اساس پیشنهاد سازمان بهزیستی، مسئولان برای کم کردن تنشهای واگذاری فرزند به خانوادههای متقاضی، طرح جدیدی را برای حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست تحت حمایت بهزیستی برای بررسی به مجلس فرستادهاند که یکی از موارد دیگر چالشبرانگیز آن مربوط به دختران مجرد بالای ۳۵ سال است که اجازه دارند درخواست فرزندخواندگی بدهند.
البته اینجا باید بنا را گذاشت بر مصلحت طفل؛ چون به هر حال بزرگ شدن طفل در کنار یک زن و زندگی با او بهتر از حضور او در بهزیستی است. در تفسیر ماده 10 قانون اساسی وقتی صحبت از خانواده میشود، منظور یک خانواده طبیعی است که شامل حداقل یک زن وشوهر باشد.
در آییننامه اجرایی واگذاری فرزند به دختران مجرد، شرایط لازم برای اعطای فرزندخواندگی به دختران مجرد بیان شده است. نداشتن محکومیت جزایی موثر با رعایت مواد مقرر در قانون مجازات اسلامی، تمکن مالی، عدم حجر و اعتقاد به یکی از ادیان مصرح در قانون اساسی، سلامت جسميو روانی لازم، توانایی مالی و عملی برای نگهداری و تربیت کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی، نداشتن اعتیاد به موادمخدر، روان گردانها و الکل، صلاحیت اخلاقی و ابتلانداشتن به بیماریهای واگیر و صعبالعلاج نیز از جمله شروط واگذاری کودکان بیسرپرست و بدسرپرست است (کاظمی 1392، 13).
علاوه بر آن، داشتن سن بالای ۳۵ سال برای دختران مجرد نیز از جمله شرایط مهم اعطای این فرزندخواندگی است و البته فقط کودکان دختر به مادرخواندههای مجرد واگذار میشود.
با توجه به جمعیت زیاد دختران مجرد این فرصت ایجاد ميشود که تعداد سرپرستان برای کودکان بد سرپرست یا بی سرپرست افزایش یابد این از مزایای این قانون به شمار ميرود .
یک ایراد هم این است که شاید همین مسئله مانع ازدواج آنها شده و حتی تشویق به ازدواج نکردن باشد.
لینک جزییات بیشتر و دانلود این پایان نامه:
تحولات قانون جديد فرزندخواندگي نسبت به قانون قديم در ايران