منبع مقاله درباره آلودگی زیست محیطی و کشاورزی ارگانیک

دانلود پایان نامه
  • 5- میکروارگانیسم‌های تبدیل کننده مواد آلی زاید به کمپوست
    6- کرم‌های خاکی تولید کننده ورمی کمپوست
    به طورکلی از سال 1980 به این طرف کشاورزی ارگانیک مورد پذیرش واقع شد و اصول کشاورزی ارگانیک به شرح زیر اعلام شد:
    1- اصل سلامت
    2- اصل اکولوژی
    3- اصل انصاف
    4- اصل مراقبت
    (کوپاهی 1386 )
    مهم‌ترین سازمان بین‌المللی که جنبش‌های ارگانیک را تحت پوشش قرار می دهد ifoam (international federation of organic agriculture movements ) نام دارد.
    بنا به تعریف آقای ایرانی پورغذای ارگانیک به غذاهایی اطلاق می‌‌گردد که بدون استفاده از آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌های مصنوعی و ارگانیسم‌های اصلاح شده ژنتیک تولید شده باشند.
    نیاز به غذای ارگانیک (غذای عاری از ترکیبات شیمیایی و فرآوری شده بدون افزودنی‌ها) فاقد سموم دفع آفات به سرعت رو به افزایش است. این سموم برای کشتن ارگانیسم‌ها طراحی می‌شوند و بنابراین یک خطر جدی برای سلامت انسان محسوب می‌شوند. این مواد شیمیایی می‌توانند به سیستم عصبی و هورمونی صدمه وارد کنند. کودکان بیش از بزرگسالان در برابر سموم کشاورزی آسیب‌پذیرند. در واقع آن‌ها نسبت به جثه کوچکشان در معرض درصد بالاتری از این مواد قرار دارند.
    1-16- قوانین و استانداردهای بین‌المللی
    در حال حاضر در زمینه تولید محصولات کشاورزی زیستی دو استاندارد بین‌المللی CAG و IFOAMمطرح هستند.
    1-مجموعه قوانین راهنمایی غذایی : (codex alimentaris guidelincs) cag این قانون توسعه و ترویج کشاورزی زیستی را منوط به کلیه مراحل تولید، فرآوری، برچسب‌زنی و بازاریابی برای تولیدات به شیوه زیستی می‌کند کشاورزی زیستی با نگرش کلی یک سیستم مدیریتی را تشکیل می‌دهد که به سلامتی اکوسیستم، چرخه سیستم و فعالیت‌های بیولوژیکی خاک کمک می‌کند اما یک راه‌حلی قطعی برای کاهش آلودگی زیست محیطی نمی‌باشد و در عین حال بر پایه محدودیت استفاده از نهادهای خارجی همچون کودهای شیمیایی و آفت‌کش‌ها بنا نهاده شده است، و به‌کارگیری این روش باعث کاهش آلودگی منابع آب و خاک می‌گردد.
    2- فدراسیون بین‌المللی جنبش‌های کشاورزی زیستی ifoam international federation of ) organic agriculture movements ( : طبق قانون مذکور کشاورزی زیستی بر پایه امنیت غذایی، تغذیه مناسب، رفاه حیوانات و عدالت اجتماعی پایه‌گذاری شده و تنها مختص محصولات زراعی و باغی نبوده بلکه چهارپایان و آبزیان را نیز در بر می‌گیرد.
    برخی استانداردهای ملی نیز وجود دارند که دارای اهمیت‌اند از قبیل قوانین جامعه اقتصادی اروپا و استاندارد پارلمان کشاورزی ایالت متحده امریکا (والاس،1384).
    بر اساس نتایج به دست آمده در کشور ما سرانه مصرف سم در محصولات کشاورزی به ازای هر نفر 400 گرم و همچنین میزان مصرف کود شیمیایی از 5/2 به 3/5 میلیون تن در 10 سال گذشته افزایش داشته است. در کشاورزی متعارف بیش از 300 نوع ترکیب شیمیایی خطرناک نظیر آفت‌کش‌ها، علف‌کش‌ها و کودهای شیمیایی به منظور کنترل آفات و حشرات و حاصلخیز ی خاک استفاده می‌گردد . بقایای این مواد علاوه بر آلوده کردن آب‌های زیرزمینی و هوا، جذب گیاهان و درختان شده و بخشی از آن در محصولات کشاورزی به عنوان نمونه میوه‌ها و سبزی‌ها رسوب کرده و در طی مصرف به بدن انسان منتقل خواهد کرد.
    طبق اطلاعات کمیته محصولات ارگانیک، کل سطح کشت محصولاتی که در کشور بدون استفاده از سموم و کودهای شیمیایی تولید شده‌اند، حدود 239 هزار و 364 هکتار که شامل 125 هزار و 802 هکتار محصولات باغی و 113 هزار و 659 هکتار محصولات زراعی است. به طورکلی میزان سطح کشت محصولات زراعی و باغی که تولید آن‌ها بدون استفاده از کود و سم انجام می‌گیرد، به ترتیب یک و 2/7 درصد از کل سطوح زیر کشت محصولات زراعی و باغی کشور را تشکیل می‌دهد.
    با توجه به این‌که 1/2درصد اراضی کشاورزی جهان در ایران قرار دارد و فقط 3/0 درصد سموم مصرفی جهان در ایران مصرف می‌شود در وضعیت بهتری نسبت به میانگین جهان قرار دارد، بنابراین توصیه می‌شود برای پایه‌گذاری سیستم کشاورزی زیستی در کشور همزمان با توسعه تولید این محصولات در مورد ایجاد زمینه‌های عرضه مطمئن در شبکه توزیع نیز برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.زیرا اقتصادی کردن کشاورزی زیستی برای توسعه و گسترش آن ضروری است (ایرانی پور،1385).
    EMa چیست؟
    EMa علامت اختصاری Effective Microorganisms Active یا میکروارگانیسم های موثر فعال شده است EMa .از ترکیب آزاد و سودمند میکروارگانیسم هائی که اغلب در تولید فرآورده های خوراکی بکار می روند پدید آمده است. این میکروارگانیسم ها هنگامیکه در تماس با مواد ارگانیک قرار می گیرند ویتامینها، اسیدهای طبیعی، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها را تولید می کنند. فن آوری EMa حدود 30 سال پیش توسط پروفسور هیگا استاد دانشگاه ریوکیوز در اکیناوا ژاپن کشف شد.
    هدف پروفسور هیگا از این کشف یافتن جایگزینی برای کودهای شیمیائی در کشاورزی بود. EMa آلوده کننده محیط زیست نیست، مواد شیمیائی در تولید آن بکار نرفته است و طبیعتا آنرا در گروه کودهای شیمیائی نمی توان گذاشت.
    سازمان پژوهشی EMa معروف به EMRO تنها سازمانی است که رسما توسعه و ترویج EMa را در سراسر جهان بر عهده دارد.
    EMa بویژه دربردارنده سه خانواده باکتری های اسید لاکتیک، مخمرها و باکتری های فتوسنتز کننده می باشد.
    مخمرها: مواد ارگانیک را تخمیر می کنند و دارای ویتامین ها و اسیدهای آمینه هستند. از آنها برای تهیه نان و ماالشعیر استفاده می شود.
    این نوشته در مقالات و پایان نامه ها ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.